Análise do impacto económico na Hostelería da Lei de medidas sanitarias fronte ao tabaquismo
A Lei 42/2010, coñecida como “Lei antitabaco”, entrou en vigor co fin de protexer a saúde das persoas do fume nocivo do tabaco en espazos pechados. Pese ás boas intencións, esta lei naceu acompañada de grandes polémicas dada a férrea oposición de sectores empresariais da hostalería, o ocio e o xogo que afirmaban que a prohibición de fumar nos seus locais provocaría graves descenso de clientes, facturación e emprego. As súas previsións non viñan avaladas por estudos e negaban toda validez daqueles que contrariaban as súas afirmacións, idénticas por certo ás da empresa tabaqueira patrocinadora da entidade máis belixerante, a Federación Española de Hostelería.
Análisis del impacto económico en la Hostelería de la Ley 42/2010,
de modificación de la Ley 28/2005 de medidas sanitarias frente al tabaquismo.
Octubre 2011 v1.1 (Nofumadores.org)